Çiçek Bakımı

Tüm Adımlarıyla Buz Çiçeği Bakımı

Adı her ne kadar buz çiçeği olsa da, benzersiz rengiyle içinizi ısıtan buz çiçeği bakımı nasıl olur merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz! Cicek.com’daki bu yazımızda sulamadan toprak seçimine, ışık ihtiyacından çiçek açma dönemine kadar tüm püf noktalarını bulacaksınız!

Yakın Planda Buz Çiçeği

Kış çiçeği dendiğinde aklınıza hemen sadece kış aylarında yetişen bir çiçek gelmesin! Çünkü bu güzel çiçek; sıcak havaya, kızgın güneşe ve kuraklığa karşı oldukça dayanıklı! Aizoaceae yani Buzçiçeğigiller familyasına ait bir tür olan buz çiçeği, kalp şeklindeki yeşil yapraklara ve renkli taç yapraklara sahiptir.

Çok yıllık bir çiçek olan buz çiçeği bakımı hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya başlayabilirsiniz!

Adım 1: Sulama

Buz çiçeği, susuzluğa ve kuraklığa dayanabilen bir çiçektir. Bu nedenle toprağı kurudukça sulama yapılması gerekir. Ancak kış aylarında toprağını kuru tutmaya dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü kış aylarında nemli toprakta beklememesi, bitkinin sağlıklı gelişimi için oldukça önemlidir. Eğer yağışsız bir dönemdeyse, iki haftada bir sulamanız yeterli olur. Kış aylarında yağıştan korumak için üzerini kapatabilirsiniz. Yaz ayının sıcak günlerinde haftada 1 olacak şekilde sulamanız yeterlidir. Buz çiçeği bakımı için sulama sürecini tamamlamak işte bu kadar kolay!

Adım 2: Işık

Buz çiçeği güneşe aşık bir çiçektir diyebiliriz! Yeni tomurcuk üretebilmesi için güneş ışığını doğrudan almayı çok sever. Çünkü yeterli oranda güneş ışığı almazsa, çiçeklenmesi çok az olur ve bir süre sonra bitki oldukça zayıflar. Gün içinde minimum 6 saat boyunca doğrudan güneş ışığı alabilmesi bu nedenle çok önemlidir. Her ne kadar güneşi ve aydınlık ortamı sevse de, yarı gölge alanlarda da gelişimini rahatlıkla sürdürebilir. Onu aydınlık bir ortamda konumlandırın ve bol güneş ışığı ile ne kadar hızlı çiçeklendiğini seyredin…

Mor Buz Çiçeği

Adım 3: Toprak

Buz çiçeği bakımı için en önemli adımlardan biri de toprak seçimidir. Buz çiçeği, iyi drene edilmiş kumlu toprak karışımlarını oldukça sever. Suya çok fazla ihtiyaç duymadığı için, toprağın drenaj seviyesinin yüksek olması önemlidir. Böylece fazla su, topraktan atılır. Buz çiçeği aynı zamanda humuslu topraklarda oldukça sağlıklı bir şekilde yetişir. Eğer evde bu güze çiçeğe bakmak istiyorsanız, zaman zaman vitamin takviyesi de yapabilirsiniz. Bu bitkinin toprağının nemli kalmaması oldukça önemlidir. Bu nedenle kuru toprak karışımlarını tercih edebilirsiniz.

Ne Zaman Çiçek Açar?

Buz çiçeği, eşsiz renkteki çiçekleri ile oldukça beğenilir. Bu güzeller güzeli bitkinin çiçeklenme dönemi ilkbahar mevsiminin son aylarından itibaren başlar ve sonbahar mevsiminin ortalarına kadar devam eder. Diğer birçok türde olduğu gibi çiçeklerini gündüz saatlerinde açar ve gece olunca çiçeklerini kapatır. Çiçekleri mor, sarı ve pembe renklerde karşınıza çıkar ve seyrine doyum olmaz…

Pembe Buz Çiçeği

Buz Çiçeği Bakımı İçin Püf Noktalar

  • Dalları oldukça esnek yapılıdır ve birçok yan dalı bulunmaktadır. Bu dalları sayesinde yerde sürünücü olarak ilerler. Eğer toprağa temas ederse, temas yerlerinden kök salmaya başlar.
  • Bu güzel bitki adını yapraklarındaki tüylerden alır. Çünkü bu tüylerin yansıttığı ışık, buz kristallerini andırır.
  • Buz çiçeği tuza karşı oldukça dayanıklıdır. Bu özelliği ile kaya bahçelerinde rahatlıkla yetişir.
  • Kış aylarında -7 dereceye kadar dayanabilir. En fazla -12 derecedeki soğuk havaya dayandığı bilinmektedir. Kış aylarında oldukça zarar görse de tam olarak ölmez ve solmaz.

Cicek.com’daki bu yazımızda buz çiçeği bakımı hakkında merak ettiğiniz birçok sorunun cevabını sizin için verdik! Siz de bakımı en kolay bitkiler arasında ilk sıralarda yer alan buz çiçeğine yaşam alanlarınızda yer açabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu