Çiçek Bakımı

Kadife Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Hiçbir yıllık çiçek, kadife çiçeğinden daha neşeli veya büyümesi daha kolay değildir. Çiçeğin popülaritesi muhtemelen kısmen tüm yaz boyunca parlak bir şekilde çiçek açma yeteneğinden kaynaklanmaktadır. Bu bakımı kolay çiçeği keşfetmek ve bakım sırlarını öğrenmek için okumaya devam etmeniz yeterli! İşte adım adım kadife çiçeği bakımı…

Kadife Çiçeği Bakımı

Kadife çiçekleri kurulduktan sonra çok az bakım gerektirir ve özellikle haşere içermezler. Aslında, bazen diğer bitkilere saldıran haşerelere karşı caydırıcı olarak ekilirler. Kadife çiçeği neredeyse hiç durmadan çiçek açabilir ve dona kadar tüm yaz devam eder. Bu kesintisiz çiçeklenmeyi elde etmek için, kadife çiçeklerinizi ölü halde tutun. Çiçeklenme yaz sıcağında biraz azalabilir, ancak genellikle daha soğuk havalar geldiğinde tüm gücüyle devam eder.

Afrika kadife çiçeğinin uzun çeşitleri bazen alt yapraklar sıyrılarak ve gövdeler ekstra derine gömülerek ekilir. Bu, ekstra sağlam bir kök sistemini teşvik eder ve bitkileri istifleme ihtiyacını en aza indirir.

  1. Işık

En çok çiçek ve en sağlıklı bitkiler için kadife çiçeklerinizi tam güneşte dikin. Gölgeli koşullar, bitkilerin uzun bacaklı olmasına ve daha az çiçek açmasına neden olur.

  1. Toprak

Kadife çiçekleri telaşlı değildir. Herhangi bir iyi bahçe toprağı (ve kuru dönemlerde biraz su), toprak çok asitli olmadığı sürece onları mutlu etmelidir. Toprağın pH’ını yaklaşık olarak nötr, 6.0 ila 7.0 arasında tutun. Ayrıca organik madde açısından özellikle zengin olan ve daha zayıf bir toprakta daha iyi büyüdüğü görülen bir toprağa ihtiyaçları yoktur.

  1. Su

Kadife çiçeği tohumlarınızı veya bitkilerinizi ilk ektiğinizde, düzenli su aldıklarından emin olun. Onları birkaç günden fazla kuru toprakta bırakmayın. Özellikle sıcak ve güneşliyse, her gün yeni bitkileri sulayın. İyi bir kök sistemi oluşturmak için birkaç haftaları olduğunda, kuraklığa daha dayanıklı olacaklar, ancak yine de haftalık su verilirse en iyi şekilde çiçeklenecekler.

  1. Sıcaklık 

Kadife çiçekleri, yazları gelişen sıcağı seven bitkilerdir. Bu gerçek tek yıllık bitkiler, özellikle yazların sıcak olduğu bölgelerde, yazın en yüksek noktasında biraz zayıflayabilir, ancak havalar düzeldiğinde çiçeklenme yeniden başlar. yazın ve sonbaharın sonlarında soğur.

  1. Nem

Kadife çiçekleri çok çeşitli nem seviyelerini tolere eder, ancak nemli veya nemli yazlarda külleme alabilirler. Tam güneşte ekim yapmak ve hava akışı için yer sağlamak bu sorunu azaltacaktır. Meksika’nın bu yerli bitkileri nispeten kuru havayı tercih ediyor.

  1. Gübre

Toprağınız aşırı derecede fakir olmadıkça kadife çiçeklerinizin herhangi bir ek gübreye ihtiyacı olmayacaktır. Onları çiçekte tutmak için yapabileceğiniz en iyi şey, düzenli olarak ölü kafa yapmaktır.

  1. Budama

Erken çiçek tomurcuklarını kıstırmak, bir kadife çiçeği bitkisinin filizlenmesine neden olur ve bu da çok daha dramatik bir çiçeklenme ana mevsimiyle sonuçlanır. Bitmiş çiçeklerin düzenli olarak kesilmesi, bitkinin sonbaharda yeni çiçekler üretmesini sağlar.

Kadife Çiçeği Çoğaltma

Kadife çiçekleri tohumdan o kadar kolay çoğaltılır ki, vejetatif çoğaltma çok yaygın bir yaklaşım değildir. Ancak kök çeliklerini köklendirerek çoğaltmak istiyorsanız, bunu yapmak çok kolaydır:

  • Tercihen çiçekler veya çiçek tomurcukları olmadan 10 cm uzunluğundaki esnek yeşil sapı kesmek için budayıcıları kullanın.
  • Tüm yaprakları kesimin alt yarısından çıkarın. Ayrıca, tüm çiçekleri ve çiçek tomurcuklarını çıkarın.
  • Kesimi köklendirme hormonuna batırın, ardından gözenekli bir tohum başlangıç karışımı veya saksı toprağı, kum ve perlit karışımı ile doldurulmuş küçük bir saksıya veya tepsiye yaklaşık 5 cm derinliğinde dikin.
  • Saksı ortamını kesimin etrafına sıkıca bastırın, nemlendirin ve ardından saksıyı gevşek bir şekilde bağlanmış bir plastik torbaya koyarak gayri resmi bir sera oluşturun.
  • Saksıyı sıcak, aydınlık bir alana ancak doğrudan güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Her dört veya beş günde bir saksı karışımını hafifçe nemlendirin.
  • Çelikler köklendiğinde (genellikle birkaç hafta sürer), köklü çelikleri sıradan ticari saksı toprağıyla doldurulmuş daha büyük saksılara nakledin. Bahçeye dikmeden önce iyice yerleşmelerine izin verin.

Saksıda Kadife Çiçeği Bakımı 

  • Sağlıklı kadife çiçeği bol miktarda hava sirkülasyonu gerektirdiğinden, saksıdaki bitkileri kalabalıklaştırmayın. 
  • 15 cm’lik bir saksı için bir kadife çiçeği yeterlidir, ancak 30 cm’lik bir saksıda iki veya üç ve 18 cm çapında büyük bir saksıda beş veya daha fazla küçük bitki yetiştirebilirsiniz.
  • Kabın altında bir drenaj deliği olduğundan emin olun. Kaliteli, hafif bir saksı karışımı kullanın. Bir avuç kum, perlit veya vermikülit drenajı iyileştirir.
  • Saksıyı, kadife çiçeğinin en az altı saat güneş ışığına maruz kalacağı bir yere yerleştirin.
  • Toprağın üstteki 2,5 ila 5 cm’lik kısmı kuruduğunda kadife çiçeğini sulayın. Derinlemesine sulayın, ardından tekrar sulamadan önce toprağın kurumasını bekleyin. 
  • Islak koşullar kök çürümesine ve diğer nemle ilgili hastalıklara davetiye çıkardığından, toprağın ıslak kalmasına asla izin vermeyin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu