Çiçek Bakımı

Tüm Adımlarıyla Kılıç Çiçeği Bakımı

“Ben hiçbir bitkiye bakamıyorum.” bu cümle sizin için artık geçersiz olacak! Bakımı en kolay bitkiler arasında ilk sırada yer alan kılıç çiçeği, sizin de bitki yetiştirebildiğinizi herkese gösterecek! Siz de kılıç çiçeği bakımı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri, Cicek.com’daki bu yazımızda bulabilirsiniz!

Yakın Planda Kılıç Çiçeği

Paşa kılıcı, peygamber kılıcı ya da kılıç çiçeği… Adı ne olursa olsun, görkemli yapraklara sahip olan bu bitki her zaman bakımı en kolay bitkiler arasında ilk sırada bulunuyor. Ev ve ofislerin vazgeçilmez bitkisi olan kılıç çiçeği, hemen her koşula karşı dayanıklı olmasıyla biliniyor. Uzun ve ince yaprak yapısı ile “kılıç” adını alan bu çiçek, alacalı renkleri ile dekoratif olarak da sıklıkla kullanılıyor. Siz de bu güzel bitkiye yaşam alanlarınızda yer açmak için bakım aşamalarını mutlaka bilmelisiniz. Yazımızı okuduktan sonra kılıç çiçeği bakımı hakkında tüm bilgileri tamamlayacak ve bitki yetiştirmenin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz!

Kılıç Çiçeği Hangi Sıklıkla Sulanır?

Suda Kılıç Çiçeği Bakımı

Bu güzel bitki, aslında suya çok sık ihtiyaç duymaz. Bu özelliği sayesinde de bakımının ne kadar zahmetsiz olduğunu bir kez daha kanıtlar. Her bitki gibi mevsim koşullarına göre sulanması gerekir. Yaz mevsiminde bol su ile kılıç çiçeğini sulayan bilirsiniz. Buna ek olarak yapraklarına da su püskürterek su ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Haftada 1-2 defa sulama yapmanız yeterli olacaktır. Kış aylarında ise daha bitki suya daha az ihtiyaç duyar. 10 günde ya da 2 haftada 1 sulama yapmanız yeterlidir. Sulama yaptıktan sonra saksının altındaki tabakta fazla su birikecektir. Ancak bunu hemen dökmemenizde fayda var. Bir süre beklediğinizde kılıç çiçeği biraz daha su çekebilir ya da su atabilir. Bu nedenle tabağı bekledikten sonra dökmenizi öneririz. İşte bodur kılıç çiçeği bakımı, söz konusu sulama olduğunda bu kadar kolay!

Kılıç Çiçeği Güneş Işığını Sever Mi?

Güneş Işığı Alan Kılıç Çiçeği

Paşa kılıç çiçeği bakımı konusunda bir diğer önemli nokta, güneş ışığıdır. Kılıç çiçeği, güneş ışığını her bitki kadar sever. Ancak doğrudan değil, dolaylı yoldan güneş ışığı almalıdır. Özellikle perde arkasından gelen güneş, kılıç çiçeğinin sağlıklı bir şekilde büyümesi için yeterli olur. Kılıç çiçeği, gölgede de yaşamını sürdürebilir. Ancak gün içinde birkaç saat de olsa güneş ışığına çıkarmak, bitkinin gelişimini olumlu yönde etkiler. Soğuktan hoşlanan bir tür değildir. Bu nedenle bulunduğu ortamın sıcak olması bitkinin hoşuna gider. Siz de evinizin aydınlık köşelerinden birini kılıç çiçeğine ayırarak büyümesini izleyebilirsiniz!

Kılıç Çiçeğinin Toprağı Nasıl Olmalıdır?

Yakın Planda Kılıç Çiçeği

Kılıç çiçeği, toprak seçimi konusunda da oldukça zahmetsizdir. Ama yine de bitkinin en sevdiği toprak koşullarını sağlamak istiyorsanız, toprağının humuslu olmasına dikkat edebilirsiniz. Aynı zamanda fazla su sevmeyen bu bitkinin toprağının geçirgen olması da önemlidir. Böylece fazla su topraktan kolay bir şekilde dışarı atılır. Eğer toprağın drenaj seviyesini artırmak istiyorsanız, toprağa ince taneli ponza taşı karıştırabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak kılıç çiçeğinin saksısında toprak miktarı fazla olmalıdır. Çünkü bitki geliştikçe yaprakları ağırlaşır ve toprağa tutunması zorlaşır. Zaman zaman toprak takviyesi yaparak bitkiyi ve köklerini destekleyebilirsiniz.

Kılıç Çiçeği Bakımı İçin Püf Noktalar

  • Eğer bitkinizi daha da güçlendirmek istiyorsanız yaz ayı boyunca sulama yaptığınızda 1 litre suya 1 gram sıvı gübre ekleyebilirsiniz. Bu gübreleme işlemini haftada 1 yapmanız yeterli olur.
  • Kılıç çiçeğinin soğuk havadan hoşlanmadığını belirtmiştik. Özellikle kış mevsiminde bulunduğu ortamın ısısının 10 derecenin altına düşmesini önlemeniz gerekir.
  • Kılıç çiçeği bakımı nasıl olur sorusunun en net cevabı, doğru sulama yapmak olur. Sulama sıklığına yazımızda yer verdik ancak sulama yapmadan önce toprağının iyice kuruduğundan emin olmanız oldukça önemlidir.
  • Renkli kılıç çiçeği bakımı, normal kılıç çiçeği bakımından farksızdır. Çünkü bu renk, gerçek değildir. Bitkiye zarar vermeyen boyalar kullanılarak renklendirilen kılıç çiçeğinin bakımını yukarıdaki bilgiler ile yapabilirsiniz.

Bu yazımızda, kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabını sizin için tüm detayları ve püf noktaları ile verdik. Siz de bodur kılıç çiçeği bakımı hakkında bilgi sahibi olduktan sonra, bakımı oldukça kolay olan bu bitkiye yaşam alanlarınızda yer açabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu